Beyang Caffe ialah kopi pracampur yang diperbuat daripada biji
Arabica dan Robusta serta diseduh dengan lengkuas botani dan nutritional yis B kompleks.
Ia memberikan tenaga yang berkekalan dan konsisten, serta membantu dalam
pembebasan metabolisme tenaga, semua dalam satu paket tunggal.
Mengapa memilih biji Arabica dan Robusta sebagai ramuan utama
formulasi? Biji kopi Arabica terkenal dengan rasa yang cergas dan kompleks,
biji ini disukai oleh para penikmat kopi disebabkan rasa yang licin dan aroma
halus.
Biji kopi Robusta pula menawarkan rasa panggang yang lebih kuat dan
berfungsi dengan baik dalam campuran kopi yang bersusu. Campuran gabungan ini
memberi anda rasa yang memanjakan dan seimbang.
Kopi pracampur Beyang menggunakan biji kopi Arabica yang berasal
dari Brazil sementara biji kopi Robusta dari Vietnam.
Kebaikan lengkuas botani telah terbukti dapat meningkatkan fokus dan
kewaspadaan. Anda kekal cergas untuk jangka lebih panjang dengan kafeina yang
berkurangan.
Ekstrak proprietari alpinia galangal atau dikenali sebagai lengkuas
yang tergolong dalam keluarga halia dan kunyit menunjukkan kecenderungannya untuk menunjukkan
peningkatan kewaspadaan yang signifikan, meningkatkan perhatian dan fokus,
membantu meredakan gangguan kafeina dan berperanan dalam “daya hidup” melalui
peningkatan kewaspadaan mental.
Manakala formulasi dengan B kompleks membantu dalam melepaskan
metabolisme tenaga. Nutritional Yeast B Complex ialah yis sel lengkap kering
Saccharomyces Cerevisiae yang tidak diaktifkan. Ia mengandungi vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B6 dan vitamin B12. Secara umum, vitamin B
membekalkan pembebasan tenaga yang berkesan dari makanan.
Kelebihan vitamin ini
adalah seperti berikut;
- B1 (Thiamina) - Tiamina memainkan peranan penting dalam metabolisme dengan membantu menukar nutrien menjadi tenaga
- B2 (Riboflavin) - Riboflavin membantu menukar makanan menjadi tenaga dan membantu dalam metabolisme
- B3 (Niasin) - Niasin berperanan dalam pemberian isyarat, metabolisme, dan penghasilan serta pembaikan sel
- B6 (Piridoksin) - Piridoksin terlibat dalam
metabolisme asid amino dan fungsi saraf
- B12 (Kobalamin) - Kobalamin
sangat penting untuk penghasilan sel darah merah
- B1 (Thiamina) - Tiamina memainkan peranan penting dalam metabolisme dengan membantu menukar nutrien menjadi tenaga
- B2 (Riboflavin) - Riboflavin membantu menukar makanan menjadi tenaga dan membantu dalam metabolisme
- B3 (Niasin) - Niasin berperanan dalam pemberian isyarat, metabolisme, dan penghasilan serta pembaikan sel
No comments:
Post a Comment